Újabb értékes leletek, ezúttal díszkandalló kerületek elő Budavári Palota kutatása során. Az így előkerülő töredékek óriási segítséget jelentenek az épületegyüttes korhű helyreállításában.
Fokozódhatnak az allergiások tünetei, egyre több növény pollenje jelenik meg ugyanis a levegőben. Az allergiások száma évről évre emelkedik Magyarországon is, amiben a légszennyezés és az egészségtelen életmód is fontos szerepet játszik.
Több 10 millió forintos ösztöndíjprogramot indított a Huawei és az Óbudai Egyetem; a Kiválósági Ösztöndíj célja, hogy ösztönözze a napenergia hasznosításához, valamint az 5G ipari felhasználásához kapcsolódó egyetemi kutatásokat.
Fokozatos nyitásra készülnek a budapesti strandok, főként az időjárás miatt döntött így a fővárosi strandokat üzemeltető cég, mert május elején még nagyon kevés a vendég. A gyógyfürdőkbe azonban jobb a helyzet, a külföldi vendégek is kezdenek visszatérni.
Új kullancsfajok jelenhetnek meg Magyarországon, ezek közül néhány akár súlyos betegségeket terjeszthet. A klímaváltozás hatás miatt enyhébbek a telek, így a délebbi területekről érkező vérszívók könnyebben áttelelhetnek.

ÉLŐ ADÁS