Magyarok a csúcson – lélegzetelállító Guinness-rekordok

Hatvanöt éve, 1955. augusztus 27-én jelent meg a Guiness Rekordok Könyvének első kiadása. A legek legendás gyűjteménye azóta nemzedékeket inspirált arra, hogy a legjobbat hozzák ki magukból, sokszor olyan kategóriában, amely előtte nem is létezett. A világ legnagyobb rekordgyűjteményének születésnapján a hirado.hu górcső alá vette azokat a magyarokat, akik egyedi teljesítményüknek köszönhetően bekerültek a best-seller kötetekbe.

A rekordot Szepesi György döntötte meg 2006-ban, amikor pályafutásának 60. évfordulóját rögzítették világrekordként. A sportkommentátor 1945-től dolgozott a Magyar Rádióban, ez idő alatt 15 olimpiai játék közvetítését ékesítette hangjával.

A leghosszabb labdarúgó-játékvezetői karrier

Csernyi Géza 2007-ben került be a rekordok könyvébe, mint a leghosszabb ideje (57 éve) játékvezetőként tevékenykedő sporttárs.

A legnagyobb fröccs

A Guiness Rekordok Könyvében jegyzett legnagyobb kisfröccsöt (500 liter) a Magyar Bormarketing Ügynökség készítette el Budapesten 2009-ben. A rekordot azóta határon innen és túl is többször megdöntötték, igaz a hivatalos Guinness-csúcsok között a „spritzer koktél” kategóriában nem csak fröccs indulhat.

A gyűjteményben jegyzett legnagyobb koktél rekordját a Costa Favolosa óceánjáró fedélzetén rögzítették. az 1000,25 literes ital elkészítéséhez 667 palack habzóbort, 333 üveg Aperolt és 167 üveg tonikot használtak fel.

A legdrágább turistaút

Ezt a rekordot Charles Simonyi döntötte meg, mikor 2009-ben meglátogatta a Nemzetközi Űrállomást. A pontos összeget nem hozták nyilvánosságra, de becslések szerint Simonyi minimum 20 millió dollárt költött a kirándulásra.

Forrás: Hirado.hu