Budai Híradó 2021. június 10.

Ma van a #Hamisítás #Elleni #Világnap. A #magyar #fogyasztók évről-évre egyre tudatosabbak –mind az online mind a személyes vásárlások alkalmával- ám még mindig nehezen különböztetik meg a valódi termékeket a hamisítványoktól- derült ki az #Európai #Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala legfrissebb tanulmányából.

A Kiss János altábornagy utca alsó szakaszán az elmúlt években nagyon sokszor akadozott a #gázszolgáltatás az elöregedett vezetékrendszer meghibásodása miatt. A #főváros most kicserélteti a fővezetéket és a bekötéseket is, ám a hasonlóan rossz állapotban lévő útburkolatnak most csak a felét tudják kijavítani –#forráshiány miatt.

Háztartási, azaz kommunális hulladékot nem, de #veszélyes #hulladékot háztartási mennyiségben elfogadnak a #hegyvidéki #zöld #iroda veszélyes hulladék-gyűjtő akcióján, amelyet június 19-én, szombaton tartanak. Idén is a Thomán István és Tamási Áron utcák találkozásánál, a parkolóban szervezték meg az ingyenes átvételt.

A #koronavírus-járvány ellen küzdő kutatók, orvosok, valamint a szellemitulajdon-védelem terén kiemelkedő teljesítményt elért szakemberek vehették át idén a #Jedlik #Ányos#díjat. Az átadón öt, szakmájában jelentős eredményeket elért szakembert tüntetett ki a #Szellemi #Tulajdon #Nemzeti #Hivatala.


HTV,hegyvidek

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.