Budai Híradó 2021. június 16.

Az elmúlt évben a #mexikói #nagykövet #fát #ültetett a Normafánál, hogy ezzel is kifejezze a két nép közötti baráti viszonyt és gazdagítsa a magyar #főváros legszebb zöld környezetét . Már akkor felmerült az ötlet, hogy a többi #latin#amerikai #országot is be lehetne vonni egy hasonló akcióba. A tervet tettek követték, így a #nagykövetek ma több fát is elültettek a #Normafa új parkolójánál.

A #Semmelweis #Naphoz kapcsolódva köszöntötték az egészségügyben dolgozókat a #Hegyvidéken. A kiemelkedő munkát végző szakemberek díjat vehettek át. A #járványhelyzet most bebizonyította az egészségügyi szereplők nélkülözhetetlenségét, ezért elismerésükre is nagy szükség van, mondta Fonti Krisztina alpolgármester az átadó ünnepségen.

Több mint 300 intézmény mintegy 1600 programmal csatlakozik az idei #Múzeumok #Éjszakájához. A június 26-i rendezvény központi témája a „fordulópont”, hogy a szervezők ezzel is felhívják a figyelmet a kulturális élet újraindulására a pandémia után. A programsorozatban résztvevő múzeumok, emlékházak, galériák és egyéb kulturális intézmények különböző kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel és családi programokkal várják az érdeklődőket, országszerte.


HTV,hegyvidek

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.