Budai Híradó 2021. június 25.

Hozzávetőleg egymilliárd forintos #kormányzati #támogatással megkezdik a #Normafához tervezett #lombkorona #tanösvény részletes terveinek kidolgozását, illetve az élmény-központ kivitelezését. A korábbi, grandiózus tervek helyett józanabb méretek és, #környezetvédelmet, valamint oktatást sokkal inkább szolgáló megoldások jellemzik a hamarosan felépülő öko-centrumot –derült ki a 12 kerületi testületi ülésen.

Különleges #emléktábla #avatóra gyűltek össze építészek és művészek a #Hegyvidék egyik kis utcájában: egy textil, illetve egy építőművész házaspárnak otthont és műtermet is adó ház falán az olvasható: nincsen hátra, csak előre. Ez volt az életfilozófiája Csete Györgynek és Csete Ildikónak, akik ebben a Nárcisz utcai házban laktak.

A #kánikulára való tekintettel az #országos #tűzgyújtási #tilalom legfontosabb szabályaira hívja fel a figyelmet a #Fővárosi #Katasztrófavédelmi #Igazgatóság. A meleg, csapadékmentes időjárás jelentősen megnöveli az erdő és avar tüzek kockázatát, ezért mindenkitől fokozott óvatosságot kérnek a szakemberek.


HTV,hegyvidek

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.