Budai Híradó 2021. június 4.

Konferenciával és kiállítással #emlékeztek a #Esterházy #Jánosra a II. kerületi Klebelsberg Emlékházban születésének 120. évfordulóján. A mártír #politikus egész életében a #Trinaoni #békeszerződés miatt határon túl rekedt magyar lakosság autonómiájáért harcolt.

Az eddig #regisztráltak közül már csaknem mindenki megkapta a #koronavírus elleni #védőoltást. A regisztráció és az időpontfoglaló ezután is folyamatosan nyitva lesz, de az oltóhelyek számát a jövőben csökkentik.

Nemcsak az #autósok, de a #gyalogosok is sokszor #figyelmetlenek vagy szándékosan szegnek meg bizonyos szabályokat a #gyalogátkelőhelyek közelében. – ez derült ki a #rendőrség legutóbbi akciójából. Volt, aki a piros lámpa ellenére szaladt át a zebrán, vagy úgy ment át, hogy körül sem nézett. Évente közel 1000 gyalogost a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ér #baleset.

Egyelőre több út #aszfaltozása is várat még magára a III. kerületben. #Ürömhegyen és #Aranyhegyen számos útra csak #murvaborítás került eddig, pedig egyre többen költöznek a környékre.


HTV,hegyvidek

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.