Budai Híradó 2021. június 8.

A mai napon #megállapodást írtak alá a #Budakeszi #út #áttervezéséről és átalakításáról. A #szakemberek szerint ez a szerződés nagyon sok embernek heti több órás időmegtakarítást jelenthet, amit a családjával, vagy éppen pihenéssel tölthet, nem a #dugóban, az autójában ülve. A #Budapest fejlesztéséért felelős vezetők, valamint az érintett #önkormányzatok és a tervező cég vezetői megállapodtak abban, hogy elkészítik a Budakeszi út új #buszsáv-rendszerének tervét, és várhatóan 2023-ban meg is építik azt.

A #brit #variánsnál mintegy 40%-kal fertőzőképesebb a már #hazánkban is megjelent #indiai #koronavírus mutáns, de a jelenleg forgalomban lévő #vakcinák minden eddig ismert vírus mutáns ellen védenek -mondta el a híradónknak nyilatkozó víruskutató. A #nyájimmunitás elérése érdekében pedig fontos, hogy mindenki, aki csak teheti, oltassa be magát, ezzel ugyanis a #járvány –ősszel várható- 4. hulláma is mérsékelhető.

Újra nyitja kapuit a látogatók előtt a #Vármúzeum. Az érdeklődők az eddig csak a #virtuális #térben megtekinthető: Középpontban a #középkor című #tárlat különleges #ásatási #leleteit is megtekinthetik, de számos egyéb programmal is készül az intézmény a nyári hónapokra.


HTV,hegyvidek

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.