A Hegyvidéken egye több idős ember kéri a Gondosórát. Összesen 15 ezer 65 év feletti él a kerületben, az érintettek 15 százaléka regisztrált már a programra. A készüléknek köszönhetően az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják, ha segítségre van szükségük.

Tovább növelheti Budapest turisztikai vonzerejét a Budavári Palota felújítása. A Nemzeti Hauszmann Program részeként nemcsak a palota születik újjá, de több, a II. világháború után lebontott épületet is eredeti formájában állítanak helyre.

Hamarosan még több daganattípus esetében alkalmazzák a robotsebészeti eljárást az Országos Onkológiai Intézetben, amely tavasztól oktatási központtá válik. A robotkarok a műtétet végző orvos apró kézremegéseit is képesek kiküszöbölni. Ez az eljárás így minden eddiginél pontosabb beavatkozást tesz lehetővé.

Tilos az engedély nélküli agancsgyűjtés. – erre figyelmeztet a Pilisi Parkerdő. Február végén, március elején hullatják el fejdíszüket a szarvasbikák, de aki ezeket az erdőgazdálkodó hozzájárulása nélkül viszi magával, lopást követ el.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.