Az új egyetemisták albérletkereső rohama még nem indult el, ezért érdemes igyekezni annak, aki úgy-ahogy elfogadható áron szeretne lakást bérelni a következő tanévre. Ezt javasolják a szakértők, akik ugyan ellentmondásos folyamatokat látnak a jelenlegi albérleti piacon, de egyet biztosra vesznek: a bérleti díjak semmiképpen nem csökkenek, legfeljebb a drágulás mértékében van némi bizonytalanság.

A Földkerekség egyik legidősebb és leghosszabb fogaskerekű vasútvonala szállítja a hegyvidékieket a Városmajortól a Svábhegyig, illetve azon is túl – 150 esztendeje. Ez alatt az idő alatt a fogas is és Buda is sokat változott, de mostanra már szétválaszthatatlanok. Ennek a másfél évszázados közös múltnak méltó ünnepe egy a fogaskerekű történetét bemutató kiállítás, amely a Lóvasúton nyílt.

Az egyik legfontosabb kortárs alkotónak, Sean Scullynak (Sonz Kalinak) a műveiből nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A Szépművészeti Múzeum 2020-ban rendezte meg a művész életmű-kiállítását, aki ezt követően jelentős alkotásokat ajándékozott a Szépművészeti Múzeumnak. A Magyar Nemzeti Galéria most ezeket a műveket mutatja be.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.