Elindult a Citadella felújítása – Budai Híradó 2021. április 29.

A régészeti feltárás és az állapotfelmérés után megkezdődött a #Citadella #felújítása. Az erőd és környezete is újjászületik a következő két évben. Új kilátóteraszokat, átjárókat alakítanak ki, de tó, kávézó és 35 méter magas zászló is várja látogatókat. Az ágyútoronyban pedig a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató #látványos #kiállítás készül.

Korábban már sikeres volt a #Szabó #Ervin #Könyvtár #Cserepont szolgáltatása. A szigorítások feloldásával néhány napja újraindult az előjegyzéses kölcsönzés, amely lehetővé teszi, hogy a könyvtárba lépés nélkül is vihessenek haza olvasnivalót. Az egyik hegyvidéki könyvtár elé szinte folyamatosan érkeznek a kért könyvekért.

A magyar reptereken, illetve a fővárosi utcákon – vélhetően – nem találkoznak majd #covid-betegeket #kiszűrő #kutyákkal, maradnak a gyors és lassúbb tesztek. A lehetőség annak kapcsán merült fel, hogy néhány ország repterén szolgálatba állították négylábút, amelyeknek az a feladatuk, hogy az utazók közül kiszűrjék a betegeket. A #magyar #szakértők szerint olcsóbb és megbízhatóbbak a most is alkalmazott tesztek.


HTV,hegyvidek

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.