Megkezdődött a tavaszi érettségi szezon – Budai Híradó 2021. május 3.

Megkezdődött a tavaszi #érettségi szezon, hétfőn magyar nyelv és irodalom tantárgyból vizsgáztak a fiatalok. A Közép-Budai Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban is több ezer diák érettségizett, a #járvány miatt szigorúbb #előírások mellett.

Hamarosan nyit a #Hegyvidéki #Sportközpont, május 8-tól várják a látogatókat. A járvány miatt bizonyos korlátozásokat azonban ezután is be kell majd tartani, a közösségi terekben például továbbra is kötelező lesz a maszk használata, a 18 év felettiek pedig csak #védettségi #igazolvánnyal vehetik igénybe a különböző szolgáltatásokat.

A #Libegőtől és a #Normafától alig 15-20 percnyi sétával bárki eljuthat a #Tündér-sziklához. Ezért, vagyis a jelentős forgalom miatt nem véletlen, hogy a János-hegynek ez a népszerű nyúlványán, illetve annak környezetében a turisták számához hasonlóan a #szemét mennyisége is jelentős. A hétvégén egy-két zugligeti turistaútról és a Tündér-szikla környékéről is sok #hulladékot gyűjtött össze egy fiatalokból álló önkéntes csapat, amely más területek megtisztítását is tervbe vette.


HTV,hegyvidek

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.