Ökopakk – Környezetbarát kísérlet

Mai műsorunkban szó lesz a szigorú korlátozások idején is felüdülést, egyfajta menedéket nyújtó #kertek és a #balkonládák ápolásáról, illetve az ehhez kapcsolódó tanácsadásról, valamint egy rendkívül #környezetbarát kísérletről, amely az #Óbudai #egyetemről indul – remélhetően – világhódító útjára.

A #hegyvidéki #zöld #iroda a vírusmentes múltban még személyes találkozókkal egybekötött képzéseket, előadásokat szervezett a komposztálástól a gyümölcsfák gondozásáig több témában, ám most, a találkozási lehetőségek hiányában különösen fontos, hogy az emberek egyre nagyobb kertészkedési vágyát szakértő háttér-támogatásával istápolják. Ehhez a törekvéshez adta a nevét és a tudását az ország egyik legismertebb növénydoktora.

A közlekedési és energetikai szakmában sok vita van arról, hogy valóban az #elektromos meghajtású #autóké -e a jövő, és ténylegesen mekkora szennyezést jelentenek ezek a járművek a bolygó számára. Az óbudai egyetem tanárai és hallgatói nem várták meg a vita végét, hanem egy olyan #energiatakarékos és környezetkímélő rendszert hoztak létre, amely sokat segíthet abban, hogy az elektromos autók üzemeltetése még környezetkímélőbb legyen.

 

HTV,hegyvidek

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.