Online zajlik a bölcsődei beiratkozás a Hegyvidéken – Budai Híradó 2021. április 5.

#Online zajlik a #bölcsődei #beiratkozás a #Hegyvidéken A járvány miatt idén online zajlik a beiratkozás a hegyvidéki bölcsődékben. Erre április 13-tól 20-ig lesz lehetőségük a szülőknek. Az intézményekben a nyílt napok is elmaradtak, így a szülők a bölcsődéket bemutató kisfilmekből, és a bölcsődék honlapjairól tájékozódhatnak.

Várhatóan május elején lesz a #veszélyes #hulladékgyűjtési akció Várhatóan május elején lesz az idei első veszélyeshulladék-gyűjtési akció a Hegyvidéken. Ezt korábban a tavaszi lomtalanítással egy időben tartották, a veszélyes hulladékok elszállítását azonban idén az FKF helyett az önkormányzat végzi.

A #technika most különösen sokat segített a #húsvéti #hagyományok tovább adásában Húsvét hétfőhöz számos szokás kötődik a néphagyományban. Ehhez a naphoz kapcsolódik például a locsolkodás, vagy a húsvéti köszöntés, amelyek napjainkban is élnek. A járvány miatt azonban erre is jóval visszafogottabb módon volt lehetőség. Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató arra hívta fel a figyelmet, hogy a mostani helyzetben a technika nagyon sokat segíthet a hagyományok ápolásában.


HTV,hegyvidek

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.