Budai Híradó 2021. december 24.

A #magyar #háztartásokba csak néhány évtizede költözött be az #adventi #koszorú, mint a megújuló természet jelképe és a környező országokban felállított karácsonyfáktól is eltérnek a mieink, hiszen nálunk a hungarikumnak számító szaloncukor is kerül a fenyőfákra. A karácsonyi ünnepkörhöz tartozó hagyományok, illetve népszokások nagy része máig megmaradt, bár a súlypontok kicsit eltolódtak.

Különböző kézzel készült alkotásokat láthat a közönség a 28. #Betlehemi #Jászol #kiállításon. A betlehemi jeleneteket ábrázoló művek a #Magyar #Kézművességért #alapítvány pályázatában vettek részt és kerültek kiválasztásra. A Szent István bazilika lovagtermében rendezett kiállítás január 7-éig látható.

A #fővárosi #szállodákban a #foglalások megnövekedett visszamondására számítanak a járvány terjedése miatt, ezért jelentősen csökkenhet a budapesti szálláshelyek forgalma. Hazánk jelenleg vörös zónába van a beutazási listákon, ami hatással van az idegenforgalomra is. A #Magyar #Szállodák #Szövetsége hozzávetőlegesen fél házas foglaltságra számít az ünnepekkor.

V,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.