Budai Híradó 2021. július 14.

A kánikulában rengetegen kerestek felfrissülést a #budapesti #strandokon. A forgalom a strandokon átlag felett alakult, de a gyógyfürdők látogatottsága jelentősen visszaesett, mert egyelőre elmaradnak a külföldi vendégek. A #gyógyfürdőkben és a strandokon sem kérnek már a belépéshez védettségi igazolványt, de bizonyos #járványvédelmi #szabályok továbbra is érvényben vannak.

A #fővárosban ugyan ma is nagy volt a hőség, ám ennél is nagyobb lett volna, ha nincs fölöttünk, egy az #afrikai sivatagból származó #homokfelhő. A több kilométer magasságban mozgó finom homok légzési problémákat nem okoz, de ha egy záporral kimosódik, akkor a sárgás, saras eső mindent bekoszol.

Nemcsak #Beethoven volt hatással a magyar klasszikus zenére, de Magyarország is hatással volt a világhírű zeneszerzőre. Ezt a különleges kapcsolatot mutatja be az érdeklődőknek az I. kerületi #Zenetörténeti #Múzeum különleges #kiállítása.

A #kánikula nemcsak az emberekre, de a #házi #kedvencekre is veszélyt jelenthet. A szakemberek szerint könnyen #hőgutát kaphatnak. Mindenkitől azt kérik, hogy még rövid időre se hagyjanak állatokat az autóban, a nagy melegben pedig figyeljenek az #állatok megfelelő #folyadékpótlására.


HTV,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.