Budai Híradó 2021. július 2.

A hegyvidéki járókelőknek is sok gondot okoznak a #fővárosi #felújítások. Aki eddig néhány perc alatt eljutott úti céljához, most órákig a #dugóban ül, sok helyen ugyanis nem megoldott a #közösségi #közlekedést segítő buszsávok kialakítása.

Hamarosan zárnak a #hegyvidéki #óvodák, ám ügyeleti ellátás igénylésére ismét lehetőségük lesz a szülőknek. Július 19-től két hetes váltásokban biztosítják majd az intézmények a gyermekek #nyári #felügyeletét és étkeztetését.

Akár súlyos #középfülgyulladást is okozhatnak a nem megfelelően beállított és karbantartott #klímaberendezések. Azok hosszútávú használata komoly fül-orr-gégészeti problémákhoz, így maradandó halláskárosodáshoz is vezethet, ezért a #kánikula idején érdemes odafigyelni a megfelelő hőmérséklet beállítására és a hideg levegő “útjára”.

A szemkontaktus a #kommunikáció és a társas kapcsolat, kötődés egyik legfontosabb eleme az embereknél – és az #állatoknál is. Például a #kutyáknál is ugyanúgy megemelkedik az oxitocin-szint, ha a #gazdájuk szemébe néznek. Az elte #etológiai #tanszékének kutatói arra voltak kíváncsiak, milyen tényezők befolyásolják, hogy melyik kutya mennyire keresi a gazdája tekintetét.


HTV,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.