Budai Híradó 2021. július 29.

Folytatódik a #Szent #Margit #Kórház #fejlesztése. Az intézmény kormányzati támogatással újul meg. Nemcsak az eszközparkot modernizálják, de kórház műtőblokkját is. A fejlesztésekre idén egymilliárd forintot fordítanak.

Amíg télen a kihűlés, nyáron a kiszáradás, #hőguta és #napszúrás veszélyezteti a #hajléktalanokat. A hőség miatt kiadott úgynevezett vörös kód figyelmeztetés hivatalosan csütörtök este 8 óráig van érvényben. Ez azt jelenti, hogy a hajléktalan emberek ellátását minden szociális intézményben biztosítani kell. Még pénteken is marad a 35 fok körüli kánikula, így a #Máltai #Szeretetszolgálat Feszty Árpád utcai központjában is hosszabb nyitva tartással várják a segítségre szorulókat.

A #kommunista #diktatúra magyarországi #börtöneit, kínzóhelyeit mutatja be az a #fotókiállítás, amely a Hegyvidék Galériában nyílt meg. Kovalovszky Dániel fotográfus felkereste azokat a helyszíneket, ahol az 50-es 60-as években politikai foglyok raboskodtak. A kiállítás anyagát egykori politikai foglyok portréi és visszaemlékezései teszik teljessé.


HTV,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.