Budai Híradó 2021. október 22.

A jelenlegi #kormány kitart az #egykulcsos #adórendszer mellett. Valamint belátható időn belül nem szeretnék alkalmazni a több mint egy évtizede majdnem bevezetett vagyonadót sem, amely az 50 millió forintnál értékesebb ingatlanok tulajdonosait is megadóztatta volna. Többek között ezekről a kérdésekről is szó esett azon a találkozón, amelyen a hegyvidék #országgyűlési #képviselője, valamint az általa is támogatott jelölt beszélgetett a kerületi lakókkal.

A #hegyvidék ugyan a #főváros #legtisztább #kerületei közé tartozik, ám az elmúlt másfél évben itt is megsokasodott a köz- illetve zöldterületeken lerakott szemét mennyisége. Az önkormányzat éppen ezért speciális munkacsoportot hozott létre és a zöld kommandón kívül. A lakók segítségét is szívesen fogadják a kerület kitakarításához. A polgármesteri hivatal munkatársai is beszálltak az akcióba.

Az elmúlt esztendőben több mint 15 ezer #vadállatot #gázoltak el az autósok a #magyar #utakon és hiába valók a figyelemfelkeltő hirdetmények, veszélyt jelző táblák. Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a vadbalesetek száma. Az őszi, téli időszak különösen veszélyes az erdőlakók és az autósok számára is. Most éppen a dámszarvasok kerülhetnek a szokásosnál gyakrabban az utunkba.


V,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.