Budai Híradó 2021. szeptember 1.

A #budai #iskolákban is #becsengettek szerda reggel. A tanév jelenléti oktatással kezdődött, de az intézmények arra is fel vannak készülve, ha ismét digitális oktatásra kellene átállni. A maszkhasználat és a testhőmérséklet mérés nem kötelező az intézményekben, az intézményekben azonban alapos és gyakori #fertőtlenítést írtak elő.

#Formatervezés, #építészet, #animáció vagy #média #design – többek között ezekre a képzésekre jelentkezhettek a diákok a #MOHOLY#Nagy #művészeti #Egyetemen, amely számos új szakot indított el. Az új tanév a MOMÉN is jelenléti oktatással kezdődik. A modellváltó egyetem 2030-ra Közép-Európa első kreatívipari tudásközpontjává szeretne válni.

Idén 120 éves a #magyar #film – 1901 tavaszán vetítették le a hajdani Uránia moziban a Tánc című alkotást, amely már megrendezett jeleneteket is tartalmazott. Ez az évforduló inspirálta a Nagylátószög című kiállítás létrehozóit, akik a #Ludwig #múzeumban a magyar filmtörténet múltját és jelenét mutatják meg – különleges tárgyi ereklyékkel és eredeti díjakkal is fűszerezve.


HTV,hegyvidek 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.