Budai Híradó 2021. szeptember 14.

Közel 2 milliárd forint értékben adtak át új #csúcsminőségű #berendezéseket az #Országos #Onkológiai #Intézetben. A gépek növelik a sugárterápiás kezelések hatékonyságát, és kímélik az ép szöveteket. Ezen kívül a kezelések időtartama is csökken. Az elmúlt években az Egészséges Budapest Program részeként közel 1000 orvostechnikai eszközt kapott az Onkológiai Intézet.

Meghosszabbítja a #kormány a #Diákhitel #Plusz igénylésének lehetőségét, amit így június 30-ig kérhetnek a főiskolán vagy egyetemen tanuló diákok. A Diákhitel Pluszt a bevezetése óta 40 ezren igényelték.

További funkciókkal bővül a #BKK #FUTÁR #alkalmazása. Már a HÉV szerelvények helyzetéről is valós idejű tájékoztatás kaphatnak az utasok, hamarosan pedig az elővárosi vonatok is bekerülnek a rendszerbe, így könnyebbé válik az utazás tervezése.

Először mutatja be átfogó #kiállítás Budapesten a világhírű német képzőművész, #Gerhard #Richter életművét. A #Nemzeti #Galéria tárlatán olyan rajzok is szerepelnek, amiket a művész kifejezetten erre a kiállításra készített.


HTV,hegyvidek 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.