Budai Híradó 2021. szeptember 20.

Átadták a #Svábhegyi #Református #Óvodát, a 12. kerületi Felhő utcában. A kormányzati forrásból megépült intézményben a 135 gyerek elhelyezésére van lehetőség. Az óvodát a legmodernebb eszközökkel szerelték fel. Az épület hűtését-fűtését úgynevezett geotermikus rendszer biztosítja, a kicsiket pedig innovatív játékok, tornaterem és sószoba is várja.

Az épített és a szellemi kulturális örökség ápolásának egyik legfontosabb hazai központjává szeretnék tenni a 2. kerületi #Klebelsberg #Kastélyt a fenntartók. A visegrádi országok intézményeivel, valamint több ázsiai intézménnyel is együttműködő szakértők több, eddig nem tisztázott területen is ismereteket szeretnének átadni, ilyen pl. a német kisebbség helyzete, vagy a kitelepítések ügye. Ez derült ki #Kulturális #Örökség #Napjain tartott kastély-bejáráson.

Egyre több lehetőség közül választhatnak a #munkát #vállaló #diákok #Budapesten. A gazdaság újraindulásával a cégek munkaerőigénye is jelentősen megnőtt. A diákok ráadásul most 5-10 százalékkal magasabb bérre számíthatnak, mint egy éve.


HTV,hegyvidek    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.