Budai Híradó 2021. szeptember 21.

Nőhet jövőre a #családoknak nyújtott #juttatások összege. – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős #operatív #törzs ülése után. A #minimálbér emelésével együtt emelkedhet a gyed, a diplomás gyed és a gyod összege is. Ezen kívül a 5,5 százalékos gazdasági növekedés esetén a kisvállalkozók és az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szerint adózók is visszaigényelhetik a tételes adójuk negyedét.

Folyamatosan várják a #véradókat #Budapesten is, a #járvány miatt azonban szigorú óvintézkedéseket kell betartaniuk az önkénteseknek. Védettségi igazolványra ugyan nincs szükség a véradáshoz, de a különböző helyszíneken kötelező maszk használata és a védőtávolság betartása. A #koronavírus nem terjed vér útján, így akkor is felhasználható a levett vér, ha olyan donortól származik, akiről nem sokkal később kiderül hogy koronavírusos.

Különleges #flashmobott szervezett a #Budapesti #Rendőr#főkapitányság fennállásának 140. évfordulója kapcsán. A villámcsődületen korabeli egyenruhákat viselő rendőrök is feltűntek. A rendezvénysorozat vasárnap egy nem mindennapi autós felvonulással folytatódik.


HTV,hegyvidek 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.