Budai Híradó 2021. szeptember 22.

#Trükkös #csalók vadásznak áldozataikra a III. kerületben. A szélhámosok vízvezeték szerelőnek vagy éppen kéményseprőnek adják ki magukat, hogy bejussanak idős emberek lakásaiba. A #rendőrség nyomozást indított és mindenkit fokozott óvatosságra kér.

Az #Alzheimer #Világnapján a szellemi leépülés elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet egy sétával és a Hegyvidéki Kulturális Szalon mellett szervezett zenés programmal. Probléma ugyanis egyre több embert érint, Magyarországon a becslések szerint néhány éven belül megduplázódhat a #demenciával küzdők száma.

Különleges #vadmacska mentő akciót indított a #Pilisi #Parkerdő Zrt és a #Duna #Ipoly #Nemzeti #park. Erőteljesebb felépítéséről, hosszú, tömött, csíkos farkáról is meg lehetne ismerni a kifejezetten szürkés színben előforduló vadmacskákat az erdőben, ám erre kicsi az esély, hiszen a nagyon félénk, rejtőzködő ragadozóból – vélhetően – nagyon kevés él a Budapest környéki erdőkben. Ezeknek az egyedeknek a megmentésére fogtak most össze a szakértők.


HTV,hegyvidek  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.