Budai Híradó 2022. február 10.

Az elmúlt hónapokban Budán több utcában végeztek a #Főkert #szakemberei #faápolási #munkákat, és információink szerint február közepétől a kerület egyik főutcáján, a #Böszörményi #úton élők is találkozhatnak a faápolókkal, akik szükség esetén ki is vágják a beteg, veszélyessé vált fákat, amelyeket – az ígéretek szerint – egy éven belül pótolnak majd.

Szertatás végzése közben, #gyászmisén #zavarta meg a plébánost és a káplánt egy #ittas #férfi egy 12. kerületi templomnál, aki ellen büntető eljárás végrehajtását indítványozta a helyi ügyészség. A közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak és zaklatás vádja miatt az elkövető akár 1-7 évig terjedő fegyházbüntetést is kaphat.

Jövő héten különleges programon vehetnek részt az óvodások és a kisiskolások. A #Budakeszi #Vadasparkban #madárvédelmi #hetet szerveznek, amelynek keretében az etetéstől a fészkelőhely építésig sok mindenről szó lesz a szakvezetésen. A hely és a program is különleges természetismeret, vagy biológia órát ígér az érdeklődőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.