Budai Híradó 2022. február 3.

Az első #rákellenes #világkongresszus résztvevői 2000. február 4-én írták alá a kór elleni összefogásra felszólító dokumentumot, ezért ez a nap lett a Rákellenes #Világnap. Évente több mint 10 millió ember hal meg #daganatos #betegségben és ez a szám 2040-re akár háromszorosára is nőhet. Magyarországon a halálesetek negyedét okozza a rák, ám az elmúlt években az emelkedő megbetegedési számok mellett, több mint 10 százalékkal csökkent a halálesetek száma.

Az #iskolai #klímabarát#pályázat után a #Hegyvidéki #Zöld #Iroda a felnőtt érdeklődőknek is szellemi vetélkedőt szervez. Hamarosan folytatódik a Klímabarát esték rendezvénysorozat, amelynek a továbbiakban a Barabás Villa után a Kulturális Szalon ad majd otthont. Fontos, hogy minden érdeklődőtől előzetes regisztrációt kérnek a szervezők.

A #Vármúzeum #állandó #kiállítása a #Budavári #Királyi #Palota #gótikus #szobrait mutatja be, amelynek darabjai véletlenszerűen kerültek a felszínre az 1970-es években. Az európai szinten is unikális szoborlelethez kapcsolódóan újabb művészettörténeti kutatások indultak az elmúlt években, melyek nyomán további ismeretekkel gazdagíthatják a kiállítást a szakemberek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.