Budai Híradó 2022. január 13.

Újabb #oltási #akció indul januárban a kijelölt kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben. A csütörtöki és pénteki napokon 14 és 18 óra, szombaton pedig 10 és 18 óra között lehet kérni a #koronavírus #elleni #vakcinát. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltással ismét 80-90 százalékra emelhető a védettség.

A #Máltai #Szeretetszolgálat nemcsak a #hajléktalanok utcai ellátásában, illetve szálláshelyek fenntartásában vesz részt, hanem a perifériára szorult emberek visszatérését is segíti. A hajléktalanok rehabilitációjában a szervezet jó partnerre talált a #hegyvidéki #önkormányzatban, amely már 10 éve finanszírozza a programba bekerülő emberek talpra állását.

Minőségi oktatás csak minőségi bérezés mellett várható el, ezért a felsőoktatási intézmények dolgozóinak keresetét két év alatt 30 százalékkal emeli a kormány, majdnem 64 milliárd forintot fordít erre a költségvetés. Ez is elhangzott a 22. #Educatio #oktatási #szakkiállítás megnyitóján. A főleg a pályaválasztás és az átképzés előtt állóknak segítséget nyújtó oktatási seregszemlén 90 intézmény képviselteti magát idén.

V,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.