Budai Híradó 2022. január 19.

Soha nem látott mértékű #béremelés valósul meg az #Óbudai #Egyetemen. Januártól a tanársegédek, az adjunktusok és az oktatást segítők fizetése is emelkedik. Az intézmény egyes munkatársainak több mint 100 százalékkal nő a bére. A bérrendezésre a #felsőoktatási #modellváltással nyílt lehetősége az intézménynek.

A keresztény hagyományokat fenyegető veszélyekre és a #trianoni #békediktátum máig tartó hatásaira is felhívták figyelmet a #Hegyvidéki #Trianon #Társaság estjén a #Kulturális #Szalonban. A társaság negyed évszázada minden hónapban szervez előadásokat, beszélgetéseket, emlék-rendezvényeket a béke-diktátum körülményeinek megismertetésére. Eddig már jóval több mint félezer történész, kutató, társadalomtudós, író, filmrendező világította meg különböző oldalról ezt a nemzeti tragédiát.

A világ egyik legnagyobb, közgyűjteményben őrzött #szárnyasoltárát is láthatják az érdeklődők a #Magyar #Nemzeti #Galéria késő gótikus oltárokat bemutató #kiállításán. A műalkotások jelentős része szinte a csodával határos módon őrződött meg.

V,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.