Budai Híradó 2022. január 20.

A közelmúltban több modern #építészeti #épület-együttest is helyi #védelem alá vett a #hegyvidéki #önkormányzat és a remények szerint az Isten Szeme fogadó megmentéséhez is támogatást ad a #kormány. A kerületben található – már felújított, vagy felújításra váró – épített értékek bemutatását a #Budapesti #Városvédő #Egyesület helyi csoportja már elkezdte, most az első világháború utáni modern épületekre hívták fel a figyelmet.

Bővült a #BKK #Futár #alkalmazása. A HÉV adatai után most már a Budapest- bérlettel igénybe vehető #MÁV #járatok is elérhetőek az #utazástervező #applikációban. Az alkalmazás megkönnyíti a különböző közlekedési eszközök kombinálását, és azokat is megszólítja, akik a főváros és az agglomerációs térség között ingáznak.

2022-ben a hajdan a Hegyvidéken élt #Nemes #Nagy #Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik #évfordulóját különleges #programsorozattal #ünneplik. Ennek nyitóeseményére, a Viszonylagos öröklét című irodalmi beszélgető-estre a #Mom #Kultban került sor.

V,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.