Budai Híradó 2022. január 5.

Környezet, illetve #klímavédelmi kérdésekről még soha sem nyilvánítottak véleményt annyian, mint a #Magyarország #zöld #úton jár program keretében. Az online konzultáció mellett 17 felsőoktatási intézmény több mint ezer hallgatójával személyesen is konzultáltak a szervezők és a tapasztalatokat, ötleteket a közeljövőben már a támogatási és oktatási programokba is beépítik.

A #Várnegyed és a belváros 5. kerülete bizonyultak a #főváros #legélhetőbb helyeinek az #Otthon #Centrum #Élhetőségi #rangsorában. A felmérésben a 20 ezer főnél népesebb városok életminőségi mutatóit vizsgálták, mint például az elérhető munkahelyek száma, a munkanélküliség alacsony aránya vagy a szolgáltatások minősége. A top tízes listában a budai oldalról a 12., a 2. és a 11. kerület is helyet kapott, mint legélhetőbb kerületek.

Az #ittas #vezetés veszélyeire hívja fel a figyelmet edukációs programjaival a #Budapesti #Rendőrfőkapitányság. Megnyitotta kapuit a Fővárosi Baleset megelőzési Centrum a #BRFK Közlekedésrendészetének épületében, ahol egy speciális #szimulátor is helyet kapott, mellyel a diákok virtuálisan is megtapasztalhatják, milyen nem beszámítható állapotban járművet vezetni.

V,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.