Budai Híradó 2022. január 7.

A karácsonyi ünnepkör elteltével megindul a #karácsonyfák #lebontása és az otthonokból való kihelyezése. Ez az időszak akár másfél hónapig eltarthat, ami alatt mintegy félmillió fenyőfa kerül elszállításra. A kidobott fák begyűjtését már megkezdte az #Fővárosi #Közterület #Fenntartó Zrt., kijelölt úgynevezett fenyőfa #gyűjtőpontokat és külön fenyőfajáratokat is indít.

2021. március 21-én fényes nappal történt egy #szexuális #bűncselekmény az egyik hegyvidéki turistaúton. Az elkövetőt a rendőrség nagyon hamar kézre kerítette, ám ő sokáig tagadta tettét. Az utolsó kihallgatásnál viszont beismerte az erőszakos cselekményt és most előzetes letartóztatásban várja a #bíróság döntését.

Elindulnak a #Moholy#Nagy #Művészeti #Egyetem #angol nyelvű #mesterképzései. Idén a fotográfia és a dizájn területén érhető el a 2 két új idegen nyelvű képzés, ahol a legkiválóbb Közép- Európai jelentkezőket külön ösztöndíjprogram várja. Az angol szakok természetesen a magyar hallgatóknak is elérhetőek. Az intézmény célja, hogy 2030-ra a MOME a régió legnívósabb művészeti egyetemévé váljon.

V,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.