Budai Híradó 2022. július 1.

Nem enyhül a #hőség, a következő napokban is extrém forróságra kell számítani. A nagy melegben többen lehetnek rosszul, a #kánikula különösen a szív-és érrendszeri betegséggel küzdők szervezetét viseli meg. Éppen ezért különösen őket kérik fokozott óvatosságra. Hétfő éjfélig harmadfokú #hőségriasztás van érvényben.

Akár egy utas is igénybe veheti a #telefogas #szolgáltatást, vagyis egy emberrel is elindulnak a #fogaskerekű szerelvényei a kora reggeli vagy késő esti órákban, de az utazási szándékot a tervezett indulás előtt fél órával jelezni kell. Úgy tudjuk sokan azért nem használták a telefogas szolgáltatást, mert azt hitték, hogy csak bizonyos létszámmal indulnak a járatok.

A nyári hónapokban még nagyobb szükség van a #véradókra, ezért az #Országos #Vérellátó #Szolgálat mindenkit arra kér, hogy aki egészséges menjen el a szervezett véradásokra. Ha nem tudják biztosítani szükséges vérkészleteket, akár bizonyos műtéteket is elhalaszthatnak.

Hódolat az üvegnek – megnyílt a #magyar #üvegművesség történetét bemutató #kiállítás a #Budai #Várnegyedben. A különleges tárlaton nemcsak a történelmi Magyarország üvegművességének különböző korszakaival, de a kortárs magyar üvegművészet remekeivel is megismerkedhetnek a látogatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.