Budai Híradó 2022. július 4.

A mai naptól péntekig 9 és 15 óra között #időszakos #pályazár lépett érvénybe a Beethoven utca és a Királyhágó utca közötti útszakaszon. A biztonsági területen belülre esnek a villamos sínek, így ebben az időben nem jár az 59-es villamos. Ez idő alatt #villamospótló #autóbuszok #közlekednek. A gyalogosok a #Böszörményi #út ellenkező oldalán lévő járdát használhatják és a 102-es, valamint a 212-es autóbuszok is járnak az ellentétes oldal parkolósávjában.

Az idei évben ismét sokan jelentkeztek #nyári #diákmunkára. A szünidőben munkát vállaló diákok több mint harmada visszatért a korábbi munkaadójához, illetve az #órabérek is #megnőttek: akár 1600-1700 Ft-ot is kereshetnek a diákok óránként. A nyári diákmunkák jelentős részét Budapesten kínálják a cégek.

Sokan ismerik már a milánói #függőleges #erdőt, azaz fás-házakat. Az #olasz #nagyvárosban épített toronyházak az erkélyekre ültetett fák segítségével valóban úgy működnek, mint egy erdő. Évente 30 tonna széndioxidot kötnek meg és majd 20 tonnányi oxigént termelnek. A #Hegyvidéken nincs szükség függőleges erdőkre, itt a vízszintes is megteszi. De vajon mit köszönhetünk a fáknak? Erre kereste a választ a legutóbbi Klímabarát est.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.