Budai Híradó 2022. július 6.

Erős nemzeti kulturális identitás nélkül egy nemzet sem maradhat fenn- hangzott el a Pesti Vigadóban rendezett #Kulturális #Diplomáciai #Értekezleten, ahol együttműködési #megállapodást kötött a #Kulturális és #Innovációs #Minisztérium és a #Magyar #Művészeti #Akadémia. Csák János miniszter kijelentette: a gyorsan változó világban szükség van az innovatív alkotásra a kultúrában is. Az értekezleten beszédet mondott Szijjártó Péter külügyminiszter is, aki kiemelte: nem fogadjuk el a „merjünk kicsik lenni” megközelítést és az egyik legfontosabb feladatunk megtartani kulturális, vallási és történelmi örökségünket.

Szigorú szabályok kötik a #nyári #szabadtéri #tűzgyújtást a város határain belül és azon kívül is. Emellett a túrázóknak mindig fontos tájékozódni arról, nincs-e az adott területen #tűzgyújtási #tilalom. A szabályszegők komoly pénzbüntetésre számíthatnak.

Elindult a #kullancs #szezon, idén a korábbi évekhez képest jóval nagyobb a kullancs populáció, ugyanis az enyhébb telek miatt a délebbi területekről érkező #vérszívók könnyebben áttelelhetnek. Erdei séták során ezért javasolt a kullancsriasztó használata és a szabadban eltöltött órák után az alapos ellenőrzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.