Budai Híradó 2022. június 7.

„Csak a valódi hősök méltóak az emlékezésre, azok a katonáék, illetve civilek, akik áldozatul estek a 20 század két világháborújának. Az ő mártíriumuk kötelez minket tisztességre, becsületre és helytállásra.” Ezt mondta Fonti Krisztina alpolgármester a #svábhegyi #pünkösd#ünnep keretében tartott #megemlékezésen.

#Kampányt indított a II. kerületi Önkormányzat, hogy felhívja a figyelmet az #utcai #kutyapiszokra és a #felelős #állattartás fontosságára. A hanyag gazdik fel nem szedett kutyaürülék miatt 5 ezer forinttól 150 ezer forintig terjedő bírságot szabhatnak ki a jövőben. Számítások szerint csak a II. kerületben évente 1672 tonna kutyapiszok keletkezik, amelynek egy része az utcákon marad.

Újabb értékes #műalkotást tekinthetnek meg a Szent István-teremhez kapcsolódó kiállításban, a #Budavári #Palotában. A herma, azaz #ereklyetartó egy #Szent #Istvánt ábrázoló #mellszobor, melynek talapzatában néhány, az államlapítótól származó csont látható, amelyet a 18. század óta nem bolygattak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.