Budai Híradó 2022. május 17.

#Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a #Hegyvidéki #Önkormányzat a #Böszörményi #Úti #irodaházak bontása közben történt #épületomlás miatt. Kedden a munkák közben a legfelső két emelet egy része leomlott. Nem sérült meg senki, de a lezuhanó törmelékdarabok több autót is megrongáltak. Az épületet most statikai szakértők vizsgálják át, ennek lezárultáig leállították a bontást.

Továbbra is azt állítja #Balogh #Samu, a #főpolgármester #kabinetfőnöke, hogy nem járt le a #Fogaskerekű megújításáról szóló #építési #engedély, hiszen a beruházások engedélyeinek a határideje szerinte a pandémia miatt automatikusan meghosszabbodtak. Azt is állította, hogy szerepelt a Fogaskerekű megújítása azok között a fővárosi projektek között, amelyeket a főpolgármesteri hivatal fejleszteni, megújítani szeretne, azonban a kormány ezt nem támogatta. #Pokorni #Zoltán ezeket tételesen cáfolta, és elmondta: levélben hívta fel a #főpolgármester figyelmét a határidőre.

Több 10 millió forintos #ösztöndíjprogramot indított a #Huawei és az #Óbudai #Egyetem; a Kiválósági Ösztöndíj célja, hogy ösztönözze a napenergia hasznosításához, valamint az 5G ipari felhasználásához kapcsolódó egyetemi kutatásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.