Budai Híradó 2022. március 15.

Az #1848-#49-es #szabadságharc azt üzeni a mának, hogy az ország érdekét meg kell védeni, de ezt többféleképpen lehet megtenni. Van, amikor fegyvert kell ragadni, és van, amikor ki kell maradni egy háborúból – ezt mondta Menczer Tamás egy megemlékezésen. A külügyi államtitkár szerint akkor lehetünk győztesek, ha cselekvőek vagyunk, erősek vagyunk és a nemzeti öntudat a helyén van. Ez utóbbi a szomszédban dúló háborúval kapcsolatban is nagy felelősséget helyez a kormányra. A #Hegyvidéken, a MOm kultban tartott #megemlékezésen is szó volt a szomszédos országot ért támadásról, ám #Gulyás #Gergely szerint is Magyarországnak mindenképpen a béke pártján kell állni.

A #forradalom és #szabadságharc #megünneplése alkalmat adott arra is, hogy a kerületért dolgozó, illetve a maguk területén kiemelkedőt alkotó #hegyvidékieknek elismerjék a munkájukat. Kiosztották többek között a #közösségépítő és #közbiztonsági #díjakat, valamint kitüntették a kiemelkedő sporteredményt elérő fiatalokat is.

A #Magyar #Nemzeti #Bank törekvéseinek eredménye, a fix kamatozású #fogyasztóbarát #lakáshitel népszerűségét jelzi, hogy a most felvehető kölcsönök több mint 90 százaléka ebbe a körbe tartozik. A korábbi években azonban még sok változó kamatozású hitelt vettek fel az emberek, amelyeknek – a mostani gazdasági helyezet tükrében védelemre volt szükségük. A #kamatstop egyelőre mindenkit véd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.