A #koronavírusos megbetegedések átmeneti emelkedése ellenére egyelőre nem számít újabb #járványhullámra a Híradónk által megkérdezett virológus. Rusvai Miklós szerint a betegség a főként a kisgyermekes családok és a beoltatlanok között terjedhet gyorsabban.

Már most elkezdik a felkészülést, illetve felkészítést az új típusú #egyetemi #felvételikre a #Kodolányi #János #Egyetemen is. A két év múlva bevezetendő rendszerben minden intézmény megfogalmazhat olyan speciális preferenciákat, készségeket, amelyek nem részei a felvételinek, ám ehhez a leendő hallgatókat és tanáraikat is fel kell készíteni. A Kodolányi a középiskolai tanárok felkészítésében is szerepet vállal.

Különleges, a reformkor vívmányait megidéző közösségi térként születik újjá a #Hollósy #Simon #utcai #park és #játszótér. A fejlesztéshez kapcsolódva most egy rajzpályázatot is elindítottak.

Több mint 100 kiállítást láthatnak idén az érdeklődők a #Magyar #Festészet #Napján, amely egyfajta keresztmetszetet ad a kortárs festészet helyzetéről. Több budai helyszínen is különleges programokkal csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.