Budai Híradó 2022. szeptember 14.

Drasztikusan emelkedik az úgynevezett #fej#nyaki #daganatok száma Magyarországon. Csaknem háromszor annyian halnak meg például szájüregi, gége, pajzsmirigy vagy orrüregi tumorok miatt mint 30 éve. A Szent #János #kórházban a jövő héten #szűréssorozatot indítanak, amire bárki jelentkezhet.

Sokan még csak most ismerkednek az #új #parkolási #szabályokkal, amelyek bő egy hete léptek életbe. A Hegyvidéken két zónát jelöltek ki. Drágább lett a parkolás és bizonyos helyeken sokkal tovább tart a díjfizetési időszak. A parkolási körzethatárok azonban változatlanok, így akinek van lakossági várakozási engedélye, ugyanazokban az utcákban parkolhatnak ingyen, mint eddig.

Évtizedekig lappangtak azok a #Vaszary #képek, amelyekre nemrég találtak rá a #Nemzeti #Galéria raktáraiban. A restaurált alkotások mától láthatók a Vaszary, az ismeretlen ismerős című kiállításon, a Nemzeti Galériában.

Az #Ukrajnából érkező #gyerekek magyarországi beilleszkedését is segíti az #Egyszülős #Központ. Az intézmény ősszel több új programot indít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.