Budai Híradó 2022. szeptember 22.

Elfogadta az #energia #veszélyhelyzettel kapcsolatos #intézkedéseket a #Hegyvidéki #Önkormányzat #képviselő#testülete. Januártól több intézményt is bezárnak átmenetileg, és rezsitámogatást vezet be az önkormányzat.

A világon 55 millió, Magyarországon 200 ezer embert érint a demencia és ha a hozzátartozókat vesszük, akkor 1 millió embernek van „köze” ehhez a betegséghez, vagyis majdnem minden család rokoni, baráti körében van ápolt, vagy ápoló. A #szakemberek szerint a #demencia folyamata lassítható, de ehhez fokozott figyelmet igényelnek az érintettek. Erre hívta fel az #Alzheimer #világnapján szervezett hegyvidéki séta.

A #kerékpározás #előnyeire hívták fel a figyelmet a #Városmajori #Bringás #reggelin. Az akciót az Autómentes naphoz kapcsolódva rendezték meg.

A hétvégén igazi őszi #programdömping lesz a #Hegyvidéken. Szombaton az #egészségnapot, vasárnap pedig a #Gesztenye #napot rendezik meg. Utóbbi három helyszínen kínál majd koncerteket, kézműves foglalkozásokat és gyerekeknek szóló előadásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.