Csütörtökön hivatalosan is elkezdődött a #Sziget #Fesztivál. Naponta mintegy 150 koncert, előadás és különböző program, a hat nap alatt pedig összesen több mint ezer produkció mutatkozik be a fesztivál 60 különböző színpadán. A BRFK bűn rendőrei folyamatosan járőröznek a rendezvény helyszínén, ám bűncselekmény esetén a III. kerületi Rendőrkapitányságon lehet feljelentést tenni a Tímár utcában, ahol a fesztivál ideje alatt idegen nyelvet jól beszélő rendőrök teljesítenek szolgálatot.

Az #iskolakezdés, illetve az új tanév már szeptember előtt egy-másfél hónappal elkezdődik – az előrelátó szülőknek. Nekik szeretne segíteni a jegybank olyan javaslatokkal, amelyekkel sok tízezer forintot takaríthatnak meg a családok.

A nyári időszakban minden kirándulás, erdei séta után érdemes ellenőrizni, nem lettünk –e gazdatestek, azaz nem kaptunk –e kullancs-utasokat. A hazai #kullancscsípésekről ugyan nincs konkrét nyilvántartás, de a szakértők szerint évente körülbelül 10 ezer embert érint a Lyme kór és ez a szám évről évre nő, mint ahogy a vérszívók elterjedése és aktivitása is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.