Budai Híradó 2021. június 29.

Magánemberként akár 150 ezer forintos, míg cégeket milliós büntetéssel is sújthatnak, ha #illegális #hulladéklerakás közben tetten érik, vagy rá tudják bizonyítani a #környezet#károsítást. A jelentős szankciók ellenére egyre több szemetelő van a #Hegyvidéken is, éppen ezért az önkormányzat akciócsoportot szervezett és arra kéri a kerületieket, hogy bejelentésükkel, vagy önkéntes mentesítő akcióikkal segítsék a hegyvidék tisztán tartását.

Gyanús lehet az a weboldal, ahol csak banki átutalásra van lehetőség. A fogyasztóvédelem mindenkit óvatosságra int az #online #vásárlásokkal kapcsolatban, ugyanis még mindig sok csaló próbálkozik megtéveszteni vásárlóit nem létező akciókkal vagy #hamis #termékekkel, álweboldalakkal. A #Fogyasztóvédelmi #Hatóság most különböző témájú videókkal is felhívja a figyelmet a virtuális térben zajló kereskedelem veszélyeire.

Akár három percen belül is halált okozhat a “csendes gyilkosnak nevezett” szénmonoxid. A színtelen szagtalan gázról sokan úgy hiszik, hogy csak télen okoz problémát, de a szivárgás nyáron is előfordulhat és akár tragédiával is végződhet, hívják fel a figyelmet a Katasztrófavédelem szakemberei.


HTV,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.