Budai Híradó 2022. január 3.

A mentőket csak #szilveszterkor több mint 3000 esethez hívták, a riasztások mintegy harmadára a #fővárosban került sor. Túlzott #alkoholfogyasztás miatt majdnem 60 embert kellett kórházba szállítani, köztük többen #kiskorúak voltak. Több embert túlzott #drogfogyasztás miatt is kórházba kellett szállítani a mentőknek, ám a #szénmonoxid#mérgezés is adott munkát a mentőknek és a #tűzoltóknak.

Az #Országos #Vérellátó #Szolgálat készletei jelenleg biztonságos szinten állnak, #véradás szempontjából a tavalyi évben a decemberi hónap bizonyult a legeredményesebbnek. 2020-hoz képest kb. 4000-rel több véradásra került sor, ezzel pedig nőtt a segítők a száma országos szinten. A vérkészítményeket eredményesen használta az intézmény daganatos betegségek kezelésében, különböző műtétek során és a koronavírus fertőzés gyógyításában is.

A #hagyományok megőrzésének, illetve a népi #hiedelemvilág felelevenítésének egyik legfontosabb időszaka a karácsonyt megelőző, illetve az azt követő időszak. Nemcsak az ünnepi menüt határozzák meg ezek a szokások, hanem az #óév utolsó, illetve az #újév első napjának teendőit is.

V,hegyvidek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.